Китайската суперзвезда на снукъра Дин Дзюнхуей за първи път от

...
Китайската суперзвезда на снукъра Дин Дзюнхуей за първи път от
Коментари Харесай

Дин Дзюнхуей изпадна от топ 16 за първи път от над 3 години

Китайската суперзвезда на снукъра Дин Дзюнхуей за първи път от април 2016 година ще загуби мястото си в топ 16 на международната класация, който импровизирано отличава “елита” от играчи в джентълменския спорт.

За първи път в кариерата си Дин позволи проваляне от Жао Шинтон с 3:5 на 1/16-финалите в Шампионата на Китай в град Гуанжоу.

What a win for Zhao Xintong. He's secured a first ever victory against Ding Junhui.

Ding will now drop out of the world's top 16 for the first time since April 2016.

Yan Bingtao is currently in pole position to replace him, with Joe Perry also in contention.#ChinaChampionship pic.twitter.com/TnwCqenHit
— World Snooker (@WorldSnooker) September 24, 2019
Последният път преди над 3 години, когато Дзюнхуей не бе в топ 16, се завърна там след трагичен край на Световното състезание в “Крусибъл”, където отстъпи на Марк Селби.

Преди началото на Шампионата на Китай Дин беше девети, само че в този момент губи 150 хиляди паудна от актива си, тъй като преди две години по същото време завоюва Откритото състезание на Уелс. Именно това събитие се организираше през втората половина на септември 2017-а, а и този успех в действителност е финален от ранкинг шампионат за Дин до момента. Тогава той разнищи Кайрън Уилсън с 10:3 на финала.

Ян Бинтао и Джо Пери имат най-големи благоприятни условия да заемат мястото на Дин в топ 16 на международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР