Китайската столица успя да запази първото си място сред градовете

...
Китайската столица успя да запази първото си място сред градовете
Коментари Харесай

Пекин е на първо място в Китай по показател бизнес среда

Китайската столица съумя да резервира първото си място измежду градовете в страната във връзка с бизнес средата през 2019 година, изключително с направените две нови промени за възстановяване на бизнес климата, сподели кметът на Пекин Чън Дзинин в неделя.

Градът има извънреден принос за изкачването на Китай в класацията на Световната банка за „ лекотата на правене на бизнес ", сподели той, като означи, че тежестта върху бизнесите беше понижена със 180 милиарда юана (около 26 милиарда долара) предходната година, разяснява bulgarian.cri.cn.

Коментарът на Чън беше изработен в отчета му пред третата сесия на 15-я Пекински национален конгрес. Той добави, че столицата ще развива основни сфери като професионалните услуги от висок клас и цифровата търговия, и опита нови модели на отваряне, с цел да увеличи равнището на бизнес средата.

Пекин ще отвори в допълнение финансовия си бранш и притегли повече международни финансови институции.

Директните услуги за значими компании с задграничен капитал също ще бъдат усъвършенствани, което ще помогне на повече интернационалните предприятия да открият районни представителства и центрове за научна и развойна активност в столицата, показа още кметът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР