Китайската социална медийна платформа TikTok е проблем за националната сигурност

...
Китайската социална медийна платформа TikTok е проблем за националната сигурност
Коментари Харесай

ФБР обяви “Tik Tok” за враг на Америка

Китайската обществена медийна платформа TikTok е " проблем за националната сигурност " на Съединени американски щати, съобщи шефът на ФБР Крис Рей, съобщи АА.

По време на събитие в Мичиганския университет Рей изрази угриженост, че администрацията в Пекин може да употребява събраните посредством TikTok данни за потребителите за " обичайни шпионски интервенции ".

" Ние, ФБР, имаме опасения за националната сигурност във връзка с приложението (TikTok). Неговата компания майка се управлява от китайското държавно управление. Това им дава опция да употребяват приложението по способи, които съгласно мен би трябвало да ни тревожат ", сподели той.

Това значи, че Китай получава " опцията да управлява логаритъма за препоръчване, което им разрешава да манипулират наличието, в случай че желаят, с цел да го употребяват за интервенции за оказване на въздействие ", добави той.

Той сподели още: " Всички тези неща са в ръцете на държавно управление, което не споделя нашите полезности и има задача, която е в огромно несъгласие с това, което е в полза на Съединените щати. Това би трябвало да ни тревожи. "

Миналия месец ФБР предизвести, че данните, събрани в TikTok, могат да бъдат употребявани " злонамерено " от администрацията в Пекин.

В отговор TikTok съобщи, че не съхранява данни за американски консуматори в Китай, където законът разрешава на държавното управление да принуждава фирмите да предават вътрешна информация, написа БГНЕС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР