Китайската промишленост се е възстановила през март, когато властите смекчиха

...
Китайската промишленост се е възстановила през март, когато властите смекчиха
Коментари Харесай

Китайската промишленост се е възстановила през март

Китайската индустрия се е възстановила през март, когато управляващите смекчиха ограниченията против разпространяването на COVID-19 и разрешиха на заводите още веднъж да проработят, осведоми Асошиейтед прес.

Въпреки това обаче браншова организация предизвестява, че пред цялостното възобновяване на стопанската система към момента има провокации.

Индексът на мениджърите по доставките на китайската статистическа работа и на Китайската федерация по логистика и доставки е повишен до 52 пункта след рекордния февруарски най-малко от 35,7 пункта по 100-пунктовата канара. Стойността от 50 пункта е прагът, който разделя напредък от спад.

Федерацията и специалисти от частния бранш обаче предизвестяват, че стопанската система към момента е изправена пред провокации, до момента в който производителите възвръщат снабдителните вериги, а управляващите се пробват да предотвратят ново разпространяване на ковид със завръщането на чиновниците по работните им места.

Най-ниската точка е зад тила ни, само че към момента не е време да честваме, предизвестява Лари Ху от Макуори кепитъл (Maquerie Capital).

Според специалиста стопанската система е изправена пред възможни провокации, в това число втора вълна на епидемията, допустима международна криза и финансов потрес поради срутва в цените на петрола.

Блокирането на китайската стопанска система разпрати шокови талази по целия свят, засегна азиатските страни, осигуряващи доставки на съставни елементи и първични материали за китайските фабрики и провокира съществени усложнения за морските товарни транспорти, авиацията и други браншове.

Властите оповестиха, че браншове, в които преобладават държавните предприятия, като стоманодобива са покрай естествените индустриални нива, само че автомобилостроенето и други сектори с преобладаващо частни играчи към момента работят при по-ниска натовареност от нормалната. Степента на възобновяване им ще зависи от скоростта, с която може да се възстановят веригите им за доставки.

Най-новите данни не указват, че икономическата интензивност се е възстановила изцяло, отбелязва федерацията по логистика и доставки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР