Китайската народноосвободителна армия (НОАК) успя да подобри сериозно точността на

...
Китайската народноосвободителна армия (НОАК) успя да подобри сериозно точността на
Коментари Харесай

Китайските военни успешно тестват далекобойна артилерия с технология за изкуствен интелект

Китайската народноосвободителна войска (НОАК) съумя да усъвършенства съществено точността на артилерийския огън по време на огромния миналогодишния тест, което е постигнала посредством нова технология, основана за изкуствен интелект (AI).

Според новинарската организация South China Morning Post (SCMP) след многочислени проби, извършени през месец юли 2022 година при разнообразни условия, специалистите са открили, че оборудваната с изкуствен интелект артилерия с лазерно ориентиране е в положение да поразява цели с човешки растеж на разстояние 16 километра.

По време на тестванията китайската артилерия с технологията с изкуствен интелект неведнъж поразява задачата от разстояние няколко километра / ©Пекински софтуерен институт (Beijing Institute of Technology)

Обикновено артилерийските снаряди имат акуратност на попадението до към 100 метра от задачата и по тази причина Китай създава технология за управляеми артилерийски снаряди, които могат да поправят траекторията на полета. Но в този случай точността им е лимитирана от големия размер информация за обстановката в действително време, която би трябвало да бъде обработена от оператора, в това число поривите напразно, температурата и атмосферното налягане. Специално подготвеният изкуствен интелект се употребява за бързото осъществяване на тези калкулации въз основа на терена и метеорологичните параметри.

Резултатите са в действителност впечатляващи – безотказно поразяване на неголяма цел на разстояние над 15 километра. Тестовете са неведнъж повторени и резултатите бяха оповестени през вчерашния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР