Китайската народноосвободителна армия (НОА) е изпратила 21 самолета и пет

...
Китайската народноосвободителна армия (НОА) е изпратила 21 самолета и пет
Коментари Харесай

Китай е изпратил 21 самолета и 5 военни кораба към Тайван

Китайската народноосвободителна войска (НОА) е изпратила 21 самолета и пет военни кораба в Тайван, заяви министерството на защитата на острова, предава РИА Новости.

„ Към 17:00 на 17 август тайванските въоръжени сили записаха интензивност на 21 самолета и пет кораба в морето и въздушното пространство покрай Тайван ", споделиха те.

Отбелязва се, че пет самолета са пресекли по този начин наречената „ междинна линия " на Тайванския проток, в това число два изтребителя Су-30, два J-11 и един аероплан за електронно разузнаване Y-8.

Тайван изпрати въздушен патрул за наблюдаване на обстановката, издаде предизвестия по радиото и разположи зенитно-ракетни системи, съгласно организацията.

По-рано в Тайван дойде делегация от американски конгресмени, водена от сенатор Ед Марки. Беше обявено, че делегацията ще се срещне с високопоставени тайвански чиновници, с цел да обсъдят връзките сред Съединени американски щати и Тайван, районната сигурност, търговията и вложенията, световните вериги на доставки, изменението на климата и други значими въпроси от съвместен интерес.

След това представителят на китайското министерство на защитата У Циен сподели, че китайската войска още веднъж организира военни учения и патрулира към Тайван в отговор на тайното съглашение сред Тайпе и Вашингтон.

Посещението на американски политици в допълнение ускорява напрежението към Тайван, което към този момент се усили на фона на скорошното посещаване на острова на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси. Тя стана най-високопоставеният американски чиновник, посетил Тайван през последните 25 години. Пекин стачкува и отвърна на Вашингтон, като организира учения край крайбрежията на острова, разгласи наказания против Пелоси, нейните родственици и два тайвански фонда и наложи търговски ограничавания. Китайското външно министерство сложи отговорността за всички вероятни отрицателни последствия от визитата на Пелоси във Вашингтон и Тайпе.

Китай не признава суверенитета на Тайван, счита го за своя провинция и изрично се опълчва на всевъзможни контакти сред Тайпе и публични лица и военни от други страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР