Китайската марка NIO планира да разшири присъствието си в Европа

...
Китайската марка NIO планира да разшири присъствието си в Европа
Коментари Харесай

Audi заведе дело срещу NIO. Германците не харесват китайските имена

Китайската марка NIO възнамерява да разшири наличието си в Европа през идващите години. Засега електрическите транспортни средства от тази марка се продават единствено в Норвегия, само че в близко бъдеще има проекти за нахлуване на пазарите на Холандия, Дания и Германия.

Сериозността на последния проект се удостоверява от съглашение с мрежата от бензиностанции на Shell за взаимно основаване на мрежа от станции за бърза промяна на акумулатори. Изглежда, че точно тези упоритости доведоха до обстоятелството, че в Германия, в съд в Мюнхен бе заведено дело против NIO от Audi. Немският авто производител не харесва имената на китайските модели.

От моделите на NIO, с изключение на суперколата EP9, са кросоувърите ES8 и ES6. Според немците купувачите по някакъв метод могат да ги объркат с моделите Audi S6 и S8. И това е макар обстоятелството, че немските " ески " са спортни бензинови седани, а китайските са електрически кросоувъри.

Интересното е, че Audi въобще не са обезпокоени за последния кросоувър NIO ES7, макар че имат и модел S7. Може би делото е заведено още преди Германия да научи за появяването в Китай на автомобил с това име.

Така или другояче, най-лошото нещо, което може да се случи на NIO в този развой, е да би трябвало да промени имената на моделите си или най-малко на тези, които ще продава в Европа. Това обаче в никакъв случай не е спирало китайските автомобилни производители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР