Китайската космическа станция "Тянгун-1" постепенно излиза от орбита и на

...
Китайската космическа станция "Тянгун-1" постепенно излиза от орбита и на
Коментари Харесай

Космическата станция Тянгун-1 пада на 2 април

Китайската галактическа станция "Тянгун-1 " последователно излиза от орбита и на 2 април ще влезе в атмосферата на нашата планета.

Това бе оповестено в неделя от Китайската стратегия за пилотирани галактически полети (CMSP).

Китайският „ Небесен замък “ може да падне в България

Резервоар от галактическа ракета падна на градска улица

Според изчисленията на Европейската галактическа организация (ЕКА), "Тянгун-1 " ще стартира да се унищожава на височина 150 км.

По-голямата част от нея ще изгори под въздействието на извънредно високите температури, провокирани от триенето с въздуха при навлизането с висока скорост в атмосферата. Все отново е допустимо някои детайли на станцията да устоят натоварването и да достинат земната повърхнина. В петък Китай разгласи, че е доста малко евентуално парчета да паднат на сушата.

От южнокорейското министерство на науката, осведомителните и информационни технологии показаха през днешния ден, че "Тянгун-1 " ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 00,26 ч. до 8,26 ч. в понеделник (българско време).

През септември 2011 година станцията бе изведена в орбита. Тя е дълга 12 метра и тежи 8,5 тона. От 2013 година полетът е в непилотиран режим, а през 2016 година връзката с нея беше изгубена.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР