Китайската компания за недвижими имоти Синик (Sinic) предупреди, че няма

...
Китайската компания за недвижими имоти Синик (Sinic) предупреди, че няма
Коментари Харесай

Още една китайска компания за недвижими имоти не може да погаси задълженията си

Китайската компания за недвижими парцели Синик (Sinic) предизвести, че няма да може да погаси заем поради липса на ликвидност, съобщи Франс прес. Това се случва, в миг когато секторът е разтърсен от компликациите на колоса Евъргранд (Evergrande), който е на ръба на банкрута.

Синик е последната китайска компания за недвижими парцели, която разгласи, че се сблъсква със съществени финансови усложнения. Новината за нея идва след вчерашните оставки на двама шефове на друга китайска група от бранша - Фантазия (Fantasia), която също се затруднява да изплати задълженията си. Тази компания за недвижими парцели оповести, че не е в положение да погаси заем от 250 милиона $ (216 милиона евро), чийто финален падеж е на 18 октомври.

Синик счита, че няма да има задоволителна ликвидност, с цел да извърши заплащането, посочи компанията в официално съобщение, оповестено през днешния ден.

Фирмата би трябвало да погаси и друго обвързване от 250 милиона $ през януари, както и 210 милиона $ през юни 2022 година.

Синик попадна в заглавията на вестниците предишния месец, когато акциите на групата поевтиняха с 87 % на Хонконгската борса на фона на проблемите с колоса Евъргранд.

Заради случилото се шефът на Синик е изгубил над 1 милиард $, съгласно списание " Форбс ". Оттогава Хонконгската борса спря търговията с акции на Синик.

Тези компликации изкарват на напред във времето опасенията в Китай към бранша на недвижимите парцели, който е от основно значение за растежа на втората международна стопанска система, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР