Китайската компания Xiaomi получава над 60% от приходите си от

...
Китайската компания Xiaomi получава над 60% от приходите си от
Коментари Харесай

Xiaomi увеличи продажбите на смартфони и увеличи годишния си план за електрически автомобили с 20%

Китайската компания Xiaomi получава над 60% от приходите си от продажбата на смарт телефони, а известно възкръсване на главния сегмент на пазара ѝ разреши да усили приходите си с 27% до 10,4 милиарда $ през последното тримесечие. Сумата надвиши упованията на анализаторите, само че управлението на компанията се отличи и с друго ненадейно изказване – компанията е подготвена да създаде тази година 120 000 електрически автомобила, с 20% повече от предходния проект.

Ръстът на приходите на Xiaomi през първото тримесечие беше с 2,7 процентни пункта по-висок от упованията на анализаторите и доближи 27%. Това е третото следващо тримесечие, в което Xiaomi съумява да усили приходите си. В същото време чистата облага на компанията е намаляла с 1% до 580 млн. $. Според оценките на IDC през първото тримесечие компанията е съумяла да усили броя на доставените смарт телефони с съвсем 34% и да понижи разликата със Samsung и Apple на китайския пазар.

Доста огромно внимание на конференцията за тримесечните доклади на Xiaomi беше отделено на електрическите коли. На конференцията от устата на управлението на Xiaomi прозвучаха желанията за доставка на най-малко 10 000 електрическия автомобил през юни, както и за увеличение на размера на доставките в края на актуалната година до 120 000 автомобила. Неотдавна Xiaomi благоразумно допусна, че до края на тази година ще успее да създаде 100 000 електрическия автомобил SU7, чиито продажби започнаха в края на март. Крайъгълният камък от 10 000 единици, доставени на клиенти, беше преминат през първите 43 дни на продажбите, а до края на април компанията имаше към 90 000 поръчки за тяхната доставка. При планувания ритъм на увеличение на производството това значи, че клиентите ще би трябвало да чакат в най-хубавия случай до края на тази година за колите, които поръчват в този момент.

До края на тази година Xiaomi ще има 219 точки за продажба в 46 града в Китай, като 143 сервизни центъра ще бъдат ситуирани в 86 града в КНР. През юни компанията ще премине към двусменен режим на произвеждане на SU7 в завода си в Пекин, което ѝ разрешава да чака да достави 10 000 автомобила в края на месеца. По-късно компанията ще може да създава по 20 000 електрическия автомобил на месец на две смени, като по този метод ще обезпечи нужното нарастване на размера на доставките. Анализаторите на Bloomberg предвиждат, че до края на тази година приходите на Xiaomi от продажбата на електрически автомобили ще се мерят в диапазона от 5% до 9% от общите, което е много сериозен прогрес за нова категория артикули в гамата на тази марка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР