Китайската компания Xiaomi отне короната от Samsung през юни. И

...
Китайската компания Xiaomi отне короната от Samsung през юни. И
Коментари Харесай

Xiaomi за първи път застана начело по продажби на смартфони

Китайската компания Xiaomi лиши короната от Samsung през юни. И въпреки че разбъркването отпред евентуално е краткотрайно, то акцентира бързият растеж на производителя от Поднебесната империя, който съумя да се възползва от колапса на Huawei.

Спрямо предходния месец продажбите на Xiaomi порастват с 26% и компанията превзема 17,1% пазарен дял в света, сочат данни на Counterpoint Research, представени от CNBC. На второ и трето място са Samsung и Apple с 15,7% и 14,3% дял.

Анализаторите на Counterpoint изясняват, че наклонността евентуално е краткотрайна, защото забележителен растеж на инфектираните във Виетнам е предизвикало проблеми с производството на Samsung през юни, което пък от своя страна води до дефицит на устройства на южнокорейския производител. Компанията призна за казуса по време на доклада на финансовите резултати за второто тримесечие и съобщи, че чака производството да се завърне към нормалните си равнища скоро.

За второто тримесечие на 2021 година, което завърши през юни, Xiaomi се подреди на втора позиция. През трите месеца общите доставки понижават със 7% по отношение на първото тримесечие на 2021 година, само че се усилват с 19% по отношение на същия интервал на предходната година.

За интервала Samsung резервира челната си позиция, само че пазарният ѝ дял пада с 3 прочие п. до 18%. Южнокорейската компания е продала 57,9 млн. Макар че Apple пада до трета позиция, производителят на iPhone регистрира рекордни доставки. Компанията е продала 48,9 млн. от моделите си, отчитайки растеж от 30% на годишна база. Apple застава отпред по доходи, като съумява да завоюва 41% от общите продажби по стойност за интервала, растеж от 7 прочие п. по отношение на предходната година.

Xiaomi влиза под номер две с 8% растеж по отношение на първите три месеца на годината и впечатляващите 98% покачване по отношение на същия интервал на предходната година.

Тарун Патак, шеф в Counterpoint, показва, че Xiaomi е съумяла да се възползва от колапса на локалния съперник Huawei, който към този момент не намира място в топ пет. Тя към този момент води и на някои обособени пазари като Европа и Индия.

Повечето от моделите на Xiaomi са ориентирани към всеобщия пазар, само че китайската компания прави крачки и към премиум сегмента. Тази година тя пусна Mi 11 Ultra с цена от $928, както и първият си сгъваем телефон.

Очаква се Samsung да показа актуализирани версии на своите сгъваеми телефони другата седмица.
 iPhone 12 трансферира 100 млн. продажби за едвам 7 месеца
iPhone 12 трансферира 100 млн. продажби за едвам 7 месеца

Само iPhone 6 съумя да реализира това равнище за сходен период
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР