Китайската компания Xiaomi, която се утвърди като един от големите

...
Китайската компания Xiaomi, която се утвърди като един от големите
Коментари Харесай

След успеха с телефоните: Китайската компания Xiaomi пуска на пазара и първия си автомобил

Китайската компания Xiaomi, която се утвърди като един от огромните играчи на пазара с мобилни телефони, продължава да уголемява софтуерното си портфолио и на 28 март ще показа първия си електрически автомобил. Очаква се колата, най-малко в началото, да бъде налична за закупуване единствено на локалния пазар, само че съвсем несъмнено продажби са планувани и зад граница.

„ Това ще бъде най-атрактивният, най-лесен за ръководство и най-умен автомобил “, увери основният изпълнителен шеф на компанията Лио Джун.

По думите му цената на Xiaomi SU7 няма да надвишава 500 000 юана (около 64 хиляди евро).

Става въпрос за седан с дължина 4,99 метра, който съгласно компанията има най-хубавия аеродинамичен коефициент измежду серийно създаваните коли и който ще се предлага в две конфигурации: една с мощ 299 к.с., задвижване на задните колела и пробег до 668 км. Другият (наречен Max) има 673 к.с., 800 волтова технология (която разрешава супер бързо зареждане) и до 800 км пробег, с помощта на батерия от 101 kWh.

Вторият вид ще се бори с Tesla Model S или Porsche Taycan и ще може да доближи 265 км/ч и да форсира от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР