Китайската компания Xiaomi е съвсем близо до това да настигне

...
Китайската компания Xiaomi е съвсем близо до това да настигне
Коментари Харесай

Китайска компания удря яко по Apple

Китайската компания Xiaomi е напълно покрай това да настигне Apple по продажба на смарт телефони, демонстрират данните на анализаторите от IDC.

За втората четвърт на 2019 година американската компания е продала 33,8 милиона iPhone-а и заема още веднъж трето място измежду най-популярните марки. Веднага по-късно са Xiaomi с 32,3 млн. продадени бройки.

От китайската компания са извънредно удовлетворени от триумфа и през вчерашния ден изпълнителният шеф Леи Джун съобщи, че ще се борят за третото място до края на годината.

Xiaomi не се изкачи толкоз мълниеносно до върха, колкото Huawei, които изместиха Apple още предходната година. Но постоянството в основаването на разнородни модели бюджетни, само че мощни устройства реализира своя триумф.

След комфортно наместване на пазара, в този момент компанията си разрешава и опити - като концептуалния Mi Mix Alpha, показан през вчерашния ден. Смартфонът е с " безконечен " екран, увиващ се към целия корпус. Според компанията създаването му е лишила 2 години, 70 милиона в проучвания и разработка, и труда на към 1000 инженери.

Според данните на IDC обстановката на международния пазар се резервира - Samsung са първи, Huawei - втори, Apple и Xiaomi са един до друг на трето и четвърто място, а пети са други китайци - Oppo.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР