Китайската компания Unitree, известна с разработките си в областта на

...
Китайската компания Unitree, известна с разработките си в областта на
Коментари Харесай

Китайски разработчици създадоха евтин хуманоиден робот с изкуствен интелект, който е достъпен за всеки

Китайската компания Unitree, известна с разработките си в региона на роботиката, стартира да продава хуманоиди от модела G1 на всички. „ Компаньонът “ коства 16 000 $, а производителят го нарежда като „ хуманоиден AI аватар “, оповестява BGR.

Компанията се занимава с произвеждане на роботи на потребителско равнище, „ които всеки може да купи, в случай че има задоволително пари “. Unitree G1 може да върви, да седи, да стои, да чупи ядки, да става от пода, да устоя на ритници и да не пада, да запоява, да готви палачинки на тиган, да държи разнообразни предмети, в това число и чупливи, а също и да се сгъва за по-голяма гъстота.

Роботът е оборудван с високопроизводителен осемядрен процесор, поддържа Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2 и има от 23 до 43 степени на независимост в ставите. G1 може да развива скорост до 7,2 км/ч, работи с батерия от 9000 mAh за към 2 часа и тежи към 35 кг.

Unitree G1 към този момент се предлага в две конфигурации: общоприета и разширена. Разработчиците твърдят: хуманоидът ще бъде потребен за тези консуматори, които търсят робот-асистент, оператор за събиране на части в производството или обект за проучване. Благодарение на високата си функционалност и налична цена, G1 дава обещание да стане значим състезател в региона на роботиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР