Китайската компания Синофарм (Sinopharm) обяви днес, че една от нейните

...
Китайската компания Синофарм (Sinopharm) обяви днес, че една от нейните
Коментари Харесай

За първи път обявиха процента ефикасност на китайска ваксина

Китайската компания " Синофарм " (Sinopharm) разгласи през днешния ден, че една от нейните ваксини против COVID-19 е ефикасна в 79 на 100 от случаите, съобщи Франс прес.

" Синофарм " е първата китайска компания, която дава такава статистика. Тя заяви през днешния ден, че нейната ваксина е ефикасна в 79,43 % от случаите.

Пет китайски ваксини са в трета фаза от клиничните тествания (в тази фаза се вършат проби на 30 000 и повече души - б.р.).

" Синофарм " не посочи дали тестванията са завършили при първата ваксина. Компанията обаче заяви, че е подала пред китайските управляващи молба за нейното утвърждение.

Китай тества ваксини в други страни

Китай, където новият ковид, причиняващ болестта COVID-19, се появи в края на предходната година, вложи големи средства за създаване на ваксини, които даде обещание да направи " международно публично богатство ".

Страната, която на процедура овладя епидемията на своя територия, бе принудена да организира клинични тествания в други страни, където вирусът продължава да се популяризира интензивно, посочи Агенция Франс Прес.

Какви са процентите резултатност при други ваксини

Ваксината на " Пфайзер " (Pfizer) претендира за 95 на 100 резултатност, а на " Модерна " (Moderna) - за 94,1 %. На почти същото равнище е и ефикасността на съветската на ваксина " Спутник V ".

Британската компания Астра Зенека (AstraZeneca) разгласи, че имунизацията, която създаде взаимно с Оксфордския университет, е ефикасна в 70 на 100 от случаите. Показателят обаче може да доближи 100 % при слагане на две дози, означи Агенция Франс Прес.

300 млн. дози за страните от Европейски Съюз

Лабораториите " Бионтех " и " Пфайзер " в това време потвърдиха, че ще доставят на Европейски Съюз 300 милиона дози от имунизацията си, заяви Франс прес.

Европейски Съюз подписа през ноември контракт с двете компании за първична доставка на 200 милиона дози, с опция за поръчка на още 100 милиона, напомня организацията.

" Нашата цел е да предоставим ефикасна ваксина в задоволително количество за колкото се може повече хора в света ", съобщи в официално съобщение шефът на " Бионтех " Угур Шахин.

Кампанията за имунизация стартира предишния уикенд в 27-те страни от Европейски Съюз, откакто беше утвърдена имунизацията на " Пфайзер " - " Бионтех ".

Поради незадоволително количество от имунизацията на този стадий управляващите избраха да имунизират предпочитано хората над 80 години и здравните служащи, отбелязва организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР