Китайската компания Moore Threads представи новата графична карта от начално

...
Китайската компания Moore Threads представи новата графична карта от начално
Коментари Харесай

Китай направи още една малка стъпка напред: офисната видеокарта MTT S30

Китайската компания Moore Threads показа новата графична карта от начално равнище MTT S30. За разлика от излезлите по-рано стандартни геймърски модели MTT S80 и MTT S70, както и модела MTT S50 за работни станции, новият артикул е решение за офис компютри.

Графичният процесор на графичната карта MTT S30 има 1024 ядра от вида MUSA. Това е единствено 1/5 от броя на графичните ядра в MTT S80. Чипът на по-младшата карта работи с тактова периодичност от 1,3 GHz. Производителят твърди, че тя обезпечава 2,6 Tflops продуктивност при FP32 интервенции. Картата разполага с 4 GB буферна памет с поддръжката на 128-битова шина. Компанията акцентира, че за MTT S30 се предлага AV1 енкодер.

Ето по какъв начин наподобяват главните механически характерности на MTT S30:

Интересно е, че употребяваната мощ на новия артикул е единствено 40 W. Картата е оборудвана с VGA и HDMI видео конектори. Последният поддържа извеждане на изображения с разграничителна дарба до 4K. MTT S30 употребява осем PCIe линии за своята работа.

В спецификациите на новата китайска графична карта се загатва поддръжка на приложения за Android посредством графичния API OpenGL ES. Освен това картата поддържа Vulkan API, само че не поддържа DirectX от нито една версия. Планира се това да бъде поправено в някоя от идващите версии на графичния драйвер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР