Китайската компания Moore Threads представи настолната графична карта MTT S70.

...
Китайската компания Moore Threads представи настолната графична карта MTT S70.
Коментари Харесай

Китайската Moore Threads представи графичната карта MTT S70 с урязан GPU и 7 GB видео-памет

Китайската компания Moore Threads показа настолната графична карта MTT S70. Ускорителят се отличава от пуснатия по-рано модел MTT S80 с понижения брой графични ядра, по-малкото количество налична видео-памет и неналичието на поддръжка на интерфейса PCIe 5.0.

В основата на MTT S70 стои графичен процесор с 3584 ядра, основан на MT Unified System Architecture (MUSA). Чипът работи на периодичност до 1,6 GHz. За съпоставяне, MTT S80 има 4096 MUSA ядра, работещи на до 1.8GHz. В резултат на това, MTT S70 обезпечава единствено 3,2 терафлопа изчислителна продуктивност, което е с 22% по-малко от по-стария модел.

Картата получи 7 GB GDDR6 памет, което е доста необикновен потенциал на RAM за графичен ускорител. Паметта обезпечава пропускателна дарба от 392GB/s. Това значи, че графичният чип поддържа 224-битова шина на паметта, което също е много извънредно.

От устройството е изчезнала и една от основните маркетингови особености. MTT S70 има общоприет интерфейс PCIe 4.0 x16, вместо PCIe 5.0 на MTT S80. Между другото, последната към момента е единствената графична карта за настолни игри, която е оборудвана с този интерфейс. Разбира се, ясно е, че изгода от него за ускорител от такова равнище – няма.

Един от главните проблеми на видеокартите MTT е неприятната им софтуерна поддръжка. Те единствено отчасти поддържат теселация и многопоточност в DirectX 11. А софтуерният интерфейс DirectX 12, Vulkan и даже OpenGL не се поддържат въобще, което доста понижава капацитета на архитектурата MUSA. Компанията обаче интензивно създава софтуера и прибавя съгласуемост с другите игри и с всяка версия на драйвера.

Драйверът на MTT видеокартите от своя страна също не е без дефекти. Например, компанията към момента не е решила казуса с високата консумация на електрическа енергия в режим на подготвеност и не е разкрила всички благоприятни условия на архитектурата. В момента продуктивността на по-стария модел MTT S80 е на равнището на 30-ватовата GeForce GT 1030 от NVIDIA.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР