Китайската компания майка зад приложението, ByteDance е похарчила над 13

...
Китайската компания майка зад приложението, ByteDance е похарчила над 13
Коментари Харесай

ByteDance е похарчила милиони за лобиране пред Конгреса, за да избегне забраната на TikTok в САЩ

Китайската компания майка зад приложението, ByteDance е похарчила над 13 милиона $ за лобиране пред членове на Конгреса

Емил Василев преди 2 минути 4 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 19:40 | 28.03.2023

Китайски митничари хванаха контрабандист, опитващ да придвижи 239 процесора на Intel, прикрепени към тялото му

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

От 2019 година насам TikTok, платформата за обществени медии, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, и нейната корпорация майка са похарчили над 13 милиона $ за лобиране пред членове на Конгреса.

Собствеността на TikTok от китайска компания към момента е във фокуса на законодателни акции, а някои даже приканват да се забрани на TikTok да работи в Съединените щати, макар тази инвестиция.

„ Нашият екип във Вашингтон е, и постоянно е бил фокусиран върху образоването на законодателите и заинтригуваните страни по отношение на нашата компания и нашата услуга. “

„ Ще продължим да работим, с цел да осведомяваме законодателите и американската общност за напредъка ни в осъществяването на плана „ Тексас “, с цел да отговорим на проблемите за националната сигурност. “

„ Ще продължим да работим със законодателите, заинтригуваните страни и нашите партньорски компании за решения, които да решат общите за промишлеността проблеми, свързани с неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. “

заяви Брук Оберветър, представител на TikTok, пред CNBC в петък

TikTok започва плана „ Тексас “ в опит да разсее терзанията на държавното управление по отношение на опцията за събиране на информация от китайското държавно управление.

Проектът има намерение да сложи потребителските данни от Съединените щати в безвреден център, ръководен от софтуерния колос Oracle. Законодателите обаче към момента не са сигурни, че планът „ Тексас “ ще бъде задоволителен, с цел да разсее тези терзания.

Републиканския сенатор Джош Хоули от щата Мисури и конгресмен Кен Бък от Колорадо неотдавна показаха законодателство, което ще забрани изтеглянето на файлове от TikTok на национално равнище.

Обещанията на плана „ Тексас “

Ръководителят на американския офис за социална политика на TikTok, Майкъл Бекерман се обади на чиновниците на Бък и опроверга изказванията, че TikTok събира данни за потребителите.

Според тримесечните доклади за лобиране на ByteDance всички негови вътрешни лобисти, в това число Бекерман и Фреди Барнс, който в миналото е работил за републиканския ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти в този момент съставляват TikTok.

Освен това TikTok е наела своя лична войска от външни лобисти, в това число някогашния калифорнийски народен представител Джеф Денъм и някогашния помощник на Байдън, Анкит Десаи, твърди отчетът на CNBC.

ByteDance, която е похарчила 5,3 млн. $ за държавно лобиране през 2022 година, което е нов връх за корпорацията е отчела по-голямата част от разноските за лобиране, свързани със общественото приложение.

От 2020 година насам TikTok е похарчила малко повече от 900 000 $ за услугите на външни лобистки компании.

В допълнение към лобирането, предходната година ByteDance е предоставила над 400 000 $ под формата на „ почетни разноски “ на благотворителни организации, партниращи си с членове на Конгреса.

Шоу Зи Чу, основен изпълнителен шеф на TikTok неотдавна даде показания пред Конгреса на Съединени американски щати, като съобщи, че личният състав на ByteDance, чието седалище е в Китай може да има достъп до някои американски данни от приложението.

Той им даде обещание, че откакто планът „ Тексас “ бъде приключен, личният състав в Китай към този момент няма да има достъп до такава информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР