Китайската компания Кънтемпъръри амперекс текнолъджи (Contemporary Amperex Technology - CATL)

...
Китайската компания Кънтемпъръри амперекс текнолъджи (Contemporary Amperex Technology - CATL)
Коментари Харесай

Китайска компания за електрически батерии строи завод в Унгария

Китайската компания " Кънтемпъръри амперекс текнолъджи " (Contemporary Amperex Technology - CATL) ще влага 7,34 милиарда евро (7,54 милиарда долара) в строителството на цех в Унгария. Това заяви през днешния ден най-големият производител в света на акумулатори за електрически транспортни средства, представен от международните организации.

Заводът с потенциал от 100 гигаватчаса в Дебрецен, Източна Унгария, ще е най-големият капиталов план в страната, показаха маджарски високопоставени лица.

Това ще бъде вторият цех на китайската компания в Европа след този, който тя към този момент има в Германия.

Германският автомобилостроител " Мерцедес - Бенц " (Mercedes-Benz) разгласи, че ще стане " първият и максимален клиент " на новия цех.

Високопоставено лице от " Мерцедес-Бенц ", Маркус Шафер, дефинира завода като " нов значим стадий за развиването на електрическите коли на компанията с основните й сътрудници ". Той акцентира, че заводът ще създава въглеродно неутрални акумулатори за немския автомобилостроител.

Строителството на завода ще стартира тази година след утвърждението на акционерите, заяви в официално съобщение " Кънтемпъръри амперекс текнолъджи ".

Той ще бъде ситуиран върху повърхност от 221 хектара в индустриален комплекс и ще доставя и други европейски автомобилостроители, удостовери китайската компания.

Другите клиенти на " Кънтемпъръри амперекс текнолъджи " с изключение на " Мерцедес - Бенц " са Бе Ем Ве (BMW), " Стелантис " (Stellantis) и " Фолксваген " (Volkswagen).

" Няма подозрение, че заводът ни в Дебрецен ще ни разреши да засилим конкурентното си преимущество, да отговорим по-добре на търсенето на европейските ни клиенти, да ускорим прехода към електрическа подвижност в Европа ", декларира в официалното съобщение шефът на китайския колос Робин Цзен.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР