Китайската компания Huawei значително подобри прогнозата относно доставките на своите

...
Китайската компания Huawei значително подобри прогнозата относно доставките на своите
Коментари Харесай

Huawei подобри прогнозата си относно доставките на смартфони и спечели голям 5G-контракт

Китайската компания Huawei доста усъвършенства прогнозата по отношение на доставките на своите смарт телефони през 2023 година и стана победител в най-големия търг в Китай за доставка на базови станции за мрежите от пето потомство (5G). Поредица от положителни вести за Huawei в китайските медии привлякоха вниманието на рецензентите на Light Reading.

Така публицисти от портала Securities Daily, цитирайки околните до Huawei хора и източници от промишлеността, оповестиха, че компанията неотдавна е преразгледала проекта си за доставка на смарт телефони през тази година. Първоначално, през 2023 година трябваше да пусне към 30 милиона устройства, само че в този момент Huawei чака резултат от 40 милиона устройства, което е с 30% повече от предходната оценка.

Според събеседниците на изданието, в последно време продажбите на смарт телефони се усъвършенстват, а флагманските модели на Huawei, като P60, MateX3 и други устройства, се радват на „ много приемливо търсене.

Ако вътрешната информация е вярна, тогава нещата се оправят в бизнеса със смарт телефони на Huawei, макар продължаващите строги наказания от страна на Съединени американски щати, които отрязаха съвсем напълно китайския производител от американските снабдители, в това число Intel и Qualcomm.

Фактът, че Huawei се е приспособил да работи в сложни условия, индиректно се удостоверява и от данните на анализаторите на Omdia. От отчета им за първото тримесечие на 2023 година стана ясно, че в десетте най-хубави марки за смарт телефони в света, Huawei е единствената, която е съумяла да показва двуцифрен годишен растеж на доставките в интервала януари-март.

Omdia пресмята, че през последното тримесечие Huawei е доставила 6,5 милиона смарт телефона, което е с 14,3% повече от преди година. В резултат на това, компанията остава на 10-то място в рейтинга с пазарен дял от 2%. Със същия индикатор за каузи компанията приключи и 2022 година, като съгласно резултатите си е доставила 28 милиона устройства.

Данните на китайския снабдител контрастират със спада в цялата промишленост: световните доставки на смарт телефони през януари-март 2023 година са намалели с 12,7% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Рецесията е закрепена на процедура при всички съществени снабдители. И по този начин, доставките на Samsung са намалели с 18,03%, до момента в който тези на Xiaomi – с 22%. Освен Huawei, Apple е другото изключение, само че доставките на смарт телефони са се нараснали единствено с 0,1%, съгласно данните на Omdia.

Междувременно, оня ден стана ясно, че Huawei е победил в търга на China Mobile, който е най-големият мобилен оператор в Китай и по света. Според китайските изявления и хонконгския South China Morning Post, Huawei е получил повече от половината от общите поръчки на 5G-базови станции на China Mobile за интервала 2023 и 2024 година

Като част от целия контракт с оператора се възнамерява инсталирането на съвсем 87 000 5G-базови станции с разнообразни честотни диапазони на обща стойност към 7,9 милиарда юана (1,1 милиарда щатски долара). Така в диапазона от 2,6 до 4,9 GHz се планува да бъдат конфигурирани към 63 800 станции, а в диапазона 700 MHz – към 23 100 станции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР