Китайската компания Huawei Technologies ще пусне своята нова операционна система

...
Китайската компания Huawei Technologies ще пусне своята нова операционна система
Коментари Харесай

Huawei пуска нова операционна система

Китайската компания Huawei Technologies ще пусне своята нова операционна система Harmony за смарт телефони на 2 юни, оповестява Reuters. Това е най-големият ход за възобновяване на вредите, нанесени от глобите на Съединени американски щати върху бизнеса с мобилни телефони.

Използването на лична операционна система значи, че към този момент няма да зависи от Android. Американските наказания не разрешиха на Гугъл да дава техническа поддръжка на новите модели телефони на Huawei и достъп до мобилни услуги на Гугъл, на които се базират множеството приложения за Android. Новата операционна система обаче ще способства единствено за намаляване на въздействието на глобите, наложени през 2019 година, които не разрешиха на Huawei да проектира свои лични чипове и съставни елементи от външни снабдители.

Преди няколко години китайският колос беше най-големият производител на смарт телефони в света. Днес се класира на шесто място в международен мащаб с 4% пазарен дял през първото тримесечие на годината

Припомняме, че администрацията на Доналд Тръмп твърдеше, че китайската компания съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати – обвиняване, което Huawei изрично отхвърли. За момента не проличава администрацията на президента Джо Байдън да е на друго мнение.

Тази седмица изпълнителният шеф на Huawei Рен Дженфей прикани чиновниците си „ да се осмелят да водят света “ в софтуера в опит да се реалокират в бизнес области, които не могат да бъдат наранени от глобите на Америка.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР