Китайската компания Huawei очаква да настигне Apple на пазара за

...
Китайската компания Huawei очаква да настигне Apple на пазара за
Коментари Харесай

Huawei планира да продаде 200 млн. смартфона тази година

Китайската компания Huawei чака да настигне Apple на пазара за смарт телефони, като продаде 200 млн. устройства тази година. Прогнозите сочат, че съперникът от Съединени американски щати ще осъществя 200-210 млн. айфона през 2018 година Това заяви изданието China Daily, представено от TechNews.

„ Тази година ще доставим към 200 млн. смарт телефона, по отношение на миналогодишния размер от 153 млн. броя. Прогресът ще пристигна от възходящата известност на нашите устройства в чужбина”, споделя Ричард Ю, началник на потребителския бизнес на Huawei.

Междувременно, компанията показва нова технология GPU Turbo, която покачва с 60% продуктивността на смарт телефоните при обработка на изображения и в това време понижава потреблението на сила с 30%.

По думите на Ричард Ю, технологията GPU Turbo образно показва подхванатите от Huawei старания за форсиране на научните проучвания и разработки и увеличените вложения в R&D.

„ Благодарение на GPU Turbo, нашите смарт телефони от невисок и междинен ценови клас ще предложат същата продуктивност като някои конкурентни модели от премиум категория”, разясни Ричард Ю.

През първото тримесечие на 2018 година Huawei достави на международния пазар 39,3 млн. смарт телефона, вследствие на което делът на китайската компания доближи рекордните в историята й 11,8%.

Запазвайки постоянни позиции в родината си Китай, Huawei последователно ускорява своя бранд на външните пазари. Успешната тактика на компанията се удостоверява от 13,8-процентния растеж в продажбите през първото тримесечие, до момента в който международният пазар като цяло записва спад от 3%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР