Китайската компания е много активна в разработването на процесори със

...
Китайската компания е много активна в разработването на процесори със
Коментари Харесай

Loongson LS2K2000: нов китайски процесор с китайска интегрирана графика


Китайската компания е доста дейна в създаването на процесори със личен дизайн и лична архитектура, като освен предлага чипове с огромен брой ядра, само че и приготвя решения с чиплети. Сега стана ясно, че компанията е показала в Китай напълно новата система върху чипа LS2K2000 .

Това е китайска SoC с китайски интегриран графичен ускорител . Loongson публично показа своя нов чип LS2K2000 със единствено две процесорни ядра вид LA364 . Налични са 2 MB споделен кеш от второ равнище, а тактовата периодичност на новата SoC е 1,5 GHz. В режим на висока продуктивност новата система върху чипа употребява единствено 9 W, а в уравновесен режим този индикатор е едвам 4 W.

Платформата поддържа DDR4-2400 оперативна памет с ECC промяна на грешките, PCIe 3.0, SATA III, USB 3.0, HDMI+DVO, мрежовите интерфейси GNET и GMAC, аудио, SDIO и eMMC флаш памет.

В режим на работа с една нишка платформата показва надлежно 13,5 и 14,9 точки при калкулации с закрепена и в теста SPEC2006INT.

Новият чип е неповторим и с това, че е първото решение на китайската компания Loongson в който е интегриран създаден от самата нея iGPU със лична архитектура . Известно е, че това е графичният процесор LG120, само че за него към момента няма детайлности.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР