Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският

...
Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският
Коментари Харесай

Китай купува самолети за 37 млрд. USD

Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският авиопроизводител Boeing подписаха договорка за доставката на 300 броя широко- и тяснофюзелажни самолета. Цената е 37 милиарда USD. Това се случи по време на аудиенция на американската комерсиална комисия в Китай в границите на визитата на президента Доналд Тръмп в азиатската страна.

Договорът е бил подписан от генералния шеф на Boeing Кевин Макалистър и президента на Китай Си Дзинпин.

В същото време стана ясно, че Китай ще вземе присъединяване в газови планове в Аляска на стойност 43 милиарда USD. Това става допустимо откакто три китайски управляващи са подписали контракт с Alasca Gasline Development (AGDC). С течение на времето договореността ще спомогне на Съединени американски щати да понижат недостига си към страни от Азия с близо 10 милиарда USD на година. През предходната година комерсиалният недостиг с Китай е възлизал на 347 милиарда USD. В резултат на договореността ще бъдат разкрити 12 000 работни места по време на построяването на оборудванията.

Над четири пъти се е нараснало потреблението на природен газ от страна на Китай за последното десетилетие, а от началото на настоящата година растежът в потреблението е 18%, като съществени вносители все още са Австралия и Катар.

Залежите на природен газ в Аляска са 330 трилиона кубически фута, само че районът все още не разполага с нужните уреди за експортни действия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР