Китайската компания ByteDance, която притежава социалната мрежа TikTok, пуска стрийминг-услугата

...
Китайската компания ByteDance, която притежава социалната мрежа TikTok, пуска стрийминг-услугата
Коментари Харесай

TikTok пуска услуга за стрийминг на музика: иска да се конкурира с Apple и Spotify

Китайската компания ByteDance, която има обществената мрежа TikTok, пуска стрийминг-услугата TikTok Music. По този метод проектите са за конкуренция с Apple Music и Spotify, написа 9to5mac.

Подобно на други стриймингови услуги, TikTok Music разрешава на потребителите достъп до цялостен азбучник от песни и прибавянето им към своя библиотека. За задачата TikTok си сътрудничи с огромни звукозаписни компании, в това число и Universal Music Group, Warner Music Group и Sony Music.

Но с цел да направи платформата привлекателна, изключително за младежите, TikTok Music дава рекомендации за песни и персонализирани плейлисти, с цел да помогне на потребителите да намерят песните, които са станали вирусни във видеоклиповете на TikTok. Предвидена е и опция за основаване на споделени плейлисти, импортиране на вашата музикална библиотека от други платформи и търсене на песни посредством текст.

Освен това, услугата е получила и функционалност за различаване на песните, която работи сходно на програмата Shazam на Apple. TikTok Music също ви разрешава да коментирате песни и албуми, както и да намирате оферти за песни посредством отвесно приплъзване – сходно на метода, по който можете да превъртате видеоклиповете в главното приложение на TikTok.

В момента TikTok Music се предлага единствено в Бразилия и Индонезия. По-конкретно, в Бразилия месечният абонамент коства $3,49 (също като абонамента за Apple Music там). Все още обаче няма информация по кое време платформата ще се появи и в другите страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР