Китайската компания ByteDance иска около 30 милиарда долара за американските

...
Китайската компания ByteDance иска около 30 милиарда долара за американските
Коментари Харесай

ByteDance иска около 30 милиарда долара за американския бизнес на ТикТок

Китайската компания ByteDance желае към 30 милиарда $ за американските интервенции на обществената мрежа TikTok. Това оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на лични източници, съобщи ТАСС.

Засега евентуалните купувачи намират тази цена за доста висока. ByteDance желае да избере главен претендент, да договаря с него и да подписа договорка, още идната седмица, акцентират източниците.

Вчера китайската компания получи предложение за придобиване на американския бизнес на ТikTok от Walmart, която желае да си партнира с Microsoft.

В момента договаряния за продажбата на американските интервенции на китайското видео приложение се водят с Microsoft и Oracle. Други кандидати са Twitter, Netflix, японската Softbank и компанията майка на Гугъл - Alphabet. Всички те по разнообразни аргументи се отхвърлиха от придобиването на американските интервенции на обществената мрежа, отбелязва изданието.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи на 31 юли, че има намерение да забрани TikTok на територията на Съединени американски щати. После той уточни, че Microsoft би трябвало да подписа договорка с ByteDance за придобиването на мрежата до 15 септемви, в противоположен случай ще я забрани, напомня Българска телеграфна агенция. Администрацията на Тръмп се притеснява, че TikTok се занимава с агитация и предава данните на потребителите на китайските управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР