Китайската компания Alibaba ще интегрира своя нов модел на изкуствен

...
Китайската компания Alibaba ще интегрира своя нов модел на изкуствен
Коментари Харесай

Китайският гигант Alibaba пуска своя версия на ChatGPT във всички свои продукти

Китайската компания Alibaba ще интегрира своя нов модел на изкуствен интелект (AI) в сходни на Amazon Echo умни високоговорители. Гигантът ще вкара системата и в софтуера за корпоративни диалози (подобен на Slack), с което се включва в конкуренцията да предложи съперник на ChatGPT на китайския пазар, оповестява Bloomberg.

" Новият модел за изкуствен интелект ще бъде прибавен към сходното на Slack приложение DingTalk на компанията, както и към доставчика на умни домашен уреди Tmall Genie ", съобщи основният изпълнителен шеф Даниел Джан.

Големият езиков модел - наименуван Tongyi Qianwen ще бъде включен във всички артикули и услуги на Alibaba в " близко бъдеще ", добави основният изпълнителен шеф, само че без да показва периоди.
 Снимка 612259
Източник:

Така концернът следва сходни дебюти на SenseTime Group и Baidu . Всички те имат за цел да изградят окончателната платформа за изкуствен интелект от последващо потомство за най-големия интернет пазар в света като отражение на възходящата вълна от разработки в чужбина.

В Съединени американски щати да вземем за пример Гугъл и Microsoft са измежду многото софтуерни компании, които изследват генеративния ИИ, който може да основава автентично наличие - от лирика до изкуство - единствено благодарение на елементарни инструкции от потребителя.
 Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT
Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT

Компанията ще стартира да пуска инструмента първо в Съединените щати и Обединеното кралство

Акциите на Alibaba нарастнаха с 3,8% във вторник в Хонконг, до момента в който оценката на Baidu се срина с 6,4%, а SenseTime загуби по-голямата част от ранния растеж от 11% след представянето на своя артикул в предходния ден.

Alibaba се надява да се възползва в допълнение от манията за изкуствен интелект , провокирана от ChatGPT на OpenAI, като притегли повече клиенти за своята платформа за калкулации в облака, които ще се нуждаят от голяма изчислителна мощ, с цел да образоват личните си модели. Компанията ще предложи по-ниски цени от тези на съперниците си.

Презентацията се състоя ден откакто китайският експерт в региона на изкуствения разсъдък SenseTime прекара часове, демонстрирайки по какъв начин новите му модели SenseNova и SenseChat могат да се оправят с редица постоянно срещани въпроси на британски и китайски език.
 Китайският колос Alibaba се разделя на 6 обособени компании
Китайският колос Alibaba се разделя на 6 обособени компании

Голямата смяна идва след завръщането на Джак Ма

В момента всички софтуерни компании са " на една и съща стартова линия " в конкуренцията за изкуствен интелект и се стремят към лични езикови модели.

Миналата седмица Alibaba стартира да предлага кодове с предложения на корпоративни консуматори и разработчици, с цел да тестват водещия ѝ артикул за изкуствен интелект. Подобно на SenseTime, моделът за изкуствен интелект на Alibaba ще дава услуги на британски и китайски език и скоро ще включва благоприятни условия за различаване на изображения и генериране на текст към изображения.

DAMO Academy на Alibaba пусна на пазара през предходната година M6 - модел за авансово образование с 10 трилиона параметри. Моделът е употребен за зареждане на търсенията и рекомендациите на онлайн пазара Taobao на Alibaba, изключително за сдвояване на текст и изображения. Подобният на ChatGPT бот на Alibaba сега също организира вътрешни проби. Конкурентът в региона на онлайн търговията JD.com обями, че неговият заоблачен бизнес работи върху обработката на натурален език и генерирането на диалози.

Изкуственият разсъдък се трансформира в идната огромна сцена на софтуерна конкуренция сред Китай и Съединени американски щати, което поражда опасения дали китайските компании ще могат да запазят благонадежден достъп до високотехнологичните чипове, нужни за създаването на огромни модели на AI в дълготраен проект.

Докато китайските старания в региона на изкуствения разсъдък догонват американските си съперници, вложителите приветстват вътрешните старания на всяка огромна софтуерна компания за основаване на други възможности на ChatGPT.

Baidu беше първата компания в Китай, която разгласи обществено присъединяване си в конкуренцията - със своя Ernie Bot. Така компанията ускори натиска за сходни оферти от Alibaba и Tencent Holdings.
 Попитах ChatGPT няколко въпроса за България – ето какво отговори!
Попитах ChatGPT няколко въпроса за България – ето какво отговори!

Определено информацията на чат-бота за родните компании изостава (във времето)
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР