Китайската компания Alibaba обедини сили с държавен фонд и две

...
Китайската компания Alibaba обедини сили с държавен фонд и две
Коментари Харесай

Alibaba и руски фирми създават съвместна компания за интернет търговия в Русия

Китайската компания Alibaba сплоти сили с държавен фонд и две софтуерни компании в Русия. Гигантът в онлайн търговията се надява, че достъпът му до потребителската им база от 100 милиона души на съветските компании ще поддържа неговото развиване, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Alibaba ще има 48% от AliExpress Russia в резултатна на договорка, подписана през днешния ден на Източния стопански конгрес във Владивосток. Партньори на Alibaba съветският фонд за директни вложения, мобилният оператор Megafon и интернет групата Mail.ru.

Трите съветски компании ще имат общ дял от 52% в платформата за електронна търговия.

Онлайн търговията пораства бързо в Русия през последните години с помощта на усъвършенствания достъп до интернет. Оборотът доближи 14 милиарда $ предходната година, като една трета от него са трансгранични покупко-продажби, показва съветската Асоциация на фирмите за интернет търговия.

Партньорството планува да се сътвори взаимна компания, основаваща се в това число и на настоящия бизнес на AliExpress в Русия, посочи ТАСС.

Megafon ще продаде на Alibaba своята част от 10% в Mail.ru против 24% в AliExpress Russia.

Mail.ru ще съобщи на взаимната компания своя бизнес за електронна търговия Pandao плюс кеш в подмяна на 15% от AliExpress Russia.

Руският фонд за директни вложения ще придобие 13% в AliExpress Russia

Очаква се договорката да завърши през първото тримесечие на 2019 година.

Съвместната компания възнамерява също по този начин да влага и в други действия дружно с Mail.ru, в това число технологии в бранша на храните, прецизираха фирмите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР