Китайската индустрия за биоферментация поддържа стабилен ръст и през 2018

...
Китайската индустрия за биоферментация поддържа стабилен ръст и през 2018
Коментари Харесай

Китайската индустрия за биоферментация е реализирала продукция за 247 млрд. юана

Китайската промишленост за биоферментация поддържа постоянен растеж и през 2018 година е осъществила продукция за 247,2 милиарда юана (35 милиарда долара), което съставлява растеж от 3,4% на годишна база, се показва в взаимен отчет на Тиендзинския институт за индустриална биотехнология и Чъндуската библиотека и информативен център.

Секторът е значима част от биопроизводството в Китай, което е огромен снабдител на редица артикули въз основата на ферментацията за международния пазар, като глутаминова и лимонена киселина, осведоми " Радио Китай "

Стойността на износа на главните артикули въз основата на ферментация е повишена от 2,7 милиарда $ през 2010 година до 4,28 милиарда през 2017 година Средният годишен растеж е бил 8,4%.

В същото време, в отчета се показва, че в последните две години се следи закъснение растежа на промишлеността за биоферментация, главно поради фокусирането на огромна част от фирмите в него към възстановяване качеството на продукцията и усъвършенстване на разноските. По-строгите условия за запазване на околната среда са принудили предприятията да търсят и вкарват незабавно съвременни технологии за ферментация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР