Китайската икономика се е задъхала през май на фона на

...
Китайската икономика се е задъхала през май на фона на
Коментари Харесай

Китайската икономика забавила растежа

Китайската стопанска система се е задъхала през май на фона на стягането на кредитирането и заканите от комерсиална война, съобщи Франс прес.

Промишленото произвеждане е повишено с 6,8 на 100 на годишна основа през май, което е закъснение на темпа по отношение на регистрираното нарастване от 7 на 100 през април и е под упованията на анализаторите, интервюирани от организация Блумбърг (7 на сто).

Инвестициите в главен капитал са нарастнали с 6,1 на 100 на годишна основа през интервала януари-май и това е най-слабият ритъм на нарастване от 1999 година и началото на водене на статистика по този индикатор, съгласно Блумбърг.

Продажбите на дребно, барометър за разноските на семействата, са се нараснали през май с 8,5 на 100 на годишна основа, регистрира през днешния ден Националното статистическо бюро на Китай, съобщи Българска телеграфна агенция. И този индикатор е под резултатите, регистрирани през април (+9,4 на сто) и март (+10,1 на сто), както и по-нисък от упованията на специалистите, които предвидиха леко нарастване през май.

След тези данни централната банка на Китай отхвърли през днешния ден да последва Управлението за федерален запас на Съединени американски щати, което подвигна водещите си лихви. Противно на упованията китайската централна банка не увеличи лихвите по краткосрочното кредитиране и остави без смяна ставката, при която тя обезпечава финансиране на комерсиалните банки.

Китай продължава да е застрашен от наказателни американски мита върху стоките, които внася в Съединени американски щати, означи Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР