Китайската икономика преодоля до голяма степен коронавирусната криза и започна

...
Китайската икономика преодоля до голяма степен коронавирусната криза и започна
Коментари Харесай

Китайската икономика отчита рекордния 18,3% ръст през първото тримесечие

Китайската стопанска система преодоля значително коронавирусната рецесия и стартира годината с рекорден растеж , съобщи ДПА.

Втората по величина стопанска система в света означи растеж от 18,3% през първите три месеца на 2021 година спрямо първото тримесечие на предходната година, посочи статистическото бюро на Пекин.

Това бележи най-големия скок, откогато Китай стартира своите тримесечни оценки преди към 30 години.
 Китайският експорт набъбна с над 30% през март
Китайският експорт набъбна с над 30% през март

Неочаквано мощен импорт, който е повишена с 38,1%.

Необичайно мощният напредък се дължи на срутва в китайската стопанска система през предходната година, когато страната съвсем спря за няколко седмици в опит да попречва разпространяването на ковид.

Откакто бяха анулирани строгите ограничения за ограничение на пандемията, китайската стопанска система е на пътя към възобновяване.

Международният валутен фонд (МВФ) пресмята, че Пекин може да записва по-нататъшен растеж от 8,1% тази година .

Китайското държавно управление е по-предпазливо и сложи формалната си цел за растежа, оповестена на неотдавнашната си годишна парламентарна сесия, на " над 6 % ".

Силната външна търговия даде подтик на китайската стопанска система в последно време. Китайските заводи са заети с производството на артикули, в това число проби за ковид и защитни маски за експорт по целия свят.

Нови преносими компютри и съоръжение за домакински офис постоянно се доставят от Китай.

По време на международната финансова рецесия от 2008 година Китай оказа помощ за рестартирането на международната стопанска система. Възстановяването му от коронавирусната рецесия също има въздействащ резултат в този момент, като немските производители на коли и доста други компании, работещи на китайския пазар, регистрират съществени облаги напоследък в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР