Китайската икономика е изправена пред нарастващ натиск и правителството ще

...
Китайската икономика е изправена пред нарастващ натиск и правителството ще
Коментари Харесай

Китайският премиер вижда засилващ се натиск върху икономиката

Китайската стопанска система е изправена пред възходящ напън и държавното управление ще предприеме целенасочени ограничения за попречване на огромни съмнения в растежа, съобщи министър председателят на страната Ли Къцян по време на своята аудиенция в Европа.

" Тъй като интернационалната конюнктура е комплицирана и нестабилна, натискът върху китайската стопанска система се е нараснал, само че ние сме решени и сме способни да се оправим с опасности и провокациите ", съобщи висшият държавен началник по време на речта си в Холандия, оповестява Ройтерс.

Китай де факто се намира в комерсиална война със Съединени американски щати, като Вашингтон заплашва да ескалира в допълнение борбата си с Пекин макар наложените до момента високи мита за вноса на китайски артикули за 250 милиарда $.

Ли Къцян не обясни какви ограничения ще предприеме държавното управление, с цел да стабилизира икономическия напредък и да предотврати неговите съмнения. Той съобщи, че чака през третото тримесечие икономическият напредък да бъде " в рационален диапазон ", без обаче да даде детайлности, и изрази убеденост в постигането на държавните цели за растежа през актуалната година.

Последно изследване на Ройтерс измежду 68 икономисти сподели, че се чака брутният вътрешен артикул на Китай да нарасне през интервала юли – септември с 6,6% на годишна база след агресия от 6,7% през второто тримесечие, отбелязвайки по този метод най-слаб напредък от началото на 2009 година. Трябва да се има поради, че управляващите в Пекин се стремят към стопански напредък от към 6,5% за цялата сегашна година.

" Икономиката на Китай продължава да бъде постоянна, като потреблението се трансформира в основен мотор на растежа ", означи Ли Къцян след среща си с холандския министър председател Марк Руте и след подписването на няколко покупко-продажби, в това число съглашение за построяването на цех за нови акумулаторни акумулатори в Китай на компанията Lithium Werks BV за 1,6 милиарда евро.

В речта си китайският министър председател посочи решимостта на страната му да усъвършенства отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и в допълнение да облекчи достъпа на задграничните компании до китайския пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР