Китайската Huawei изглежда е създала нов чип Kirin 9010 за

...
Китайската Huawei изглежда е създала нов чип Kirin 9010 за
Коментари Харесай

Huawei ще трябва да продължи да използва стария-нов чип Kirin 9000s в смартфоните от 2024 г.

Китайската Huawei наподобява е основала нов чип Kirin 9010 за серията смарт телефони P70, само че неговите параметри към момента не са известни. Според най-новите данни младшият модел P70 ще получи остарялата платформа.

Същият известния блогър Smart Pikachu, който постоянно предлага настояща вътрешна информация, твърди, че моделът Huawei P70 към този момент се тества с процесора Kirin 9000s, който е в основата на серията Mate 60 и в действителност повтаря истинския Kirin 9000. Междувременно моделите P70 Pro и P70 Art ще получат към този момент Kirin 9010, само че е много евентуално той да е единствено леко усъвършенстван Kirin 9000s.

Всъщност, в случай че Huawei не може да употребява платформите Snapdragon или MediaTek и компанията няма други благоприятни условия. Нека да напомним, че чипът Kirin 9006, който се създава посредством 5 nm софтуерен развой, както се оказва, въобще не е създаден от SMIC – това е остарял ресурс от чипове, които са били създадени от TSMC и в този момент просто са преименувани.

Всъщност Kirin 9000S очевидно ще по-евтин за произвеждане спрямо Kirin 9010, което в последна сметка може да облагодетелства компанията, защото Huawei  се стреми да доближи почти 100 милиона продажби на смарт телефони през 2024 година

Да прибавим, че инсайдерът Smart Pikachu напълно тъкмо заяви за излизането на Xiaomi 13 Ultra през месец април и за появяването на таблетите Xiaomi Pad 6 на същата презентация, което значи, че може да му се има вяра и за тази информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР