Китайската DJI представи нов модел дрон – Mavic Air. Той

...
Китайската DJI представи нов модел дрон – Mavic Air. Той
Коментари Харесай

Нов дрон на DJI е с размер на смартфон, може да се издига на 5 км. и лети да с 60 км/ч



Китайската DJI показа нов модел дрон – Mavic Air. Той е описван като най-хубавия потребителски артикул в историята на компанията.

Въпросът дали горното мнение е правилно е отворен, само че това сигурно е най-компактният дрон на DJI досега. С прибрани витла той е сравним по мярка със смарт телефон или фотоапарат.

Прочетете още: DJI и Ryze ще предложат дрон за $99

Разработчиците на продукта са се фокусирали в две посоки. Първото е качеството на камерата. Дронът е оборудван с 12-мегапискелов CMOS датчик с размер 1/ 2,3 инча с бленда 2.8. Устройството може да записва 4K видео при 30 фрагмента в секунда с до 100 Mbit/s. Налице е и режим за снимане на 120 фрагмента в секунда при Full HD резолюция.

Също по този начин машината може да снима 25 фрагмента и да сглоби от тях 32-мегапикселово панорамно изображение. То може да бъде хоризонтално, отвесни или 180-градусово. Налице е и алтернатива за облитане на обект със снимане от разнообразни ъгли.

Камерата а прикрепена към система за триосева стабилизация и е изолирана от корпуса за понижаване на вибрациите. Това би трябвало да окаже положително въздействие върху сниманото наличие.

Втората тенденция, в която са поработили разработчиците, са летателните характерности. DJI Mavic Air разполага със седем камери, както и инфрачервени датчици. Те разрешават на дрона да основава тримерен модел на обкръжението, с помощта на който се опростява ръководството и се заобикалят неточности от страна на оператора. Машината може да разпознава трудности на разстояние до 20 метра и автоматизирано да ги заобикаля.

Mavic Air предлага до 21 минути време на полет. Максималната му скорост е 68 км/ч, а височината на полета – до 5 км. Според разработчиците обаче на такава височина въздушните течения не биха разрешили повече от 36 км/ч.

Дронът се ръководи с отдалечено, в което се слага смарт телефон. Обхватът му е 4 км. По време на полет на екрана на мобилното устройство може да се предава изображение с резолюция 720p. Заснетият материал може да се съхранява във вградената памет с размер 8 GB, на MicroSD карта или на външен притежател, който се свързва посредством USB Type-C интерфейс.

Продажбите на DJI Mavic Air ще започват на 28 януари. Машината ще се предлага в няколко комплекта, като най-евтиният от тях ще коства 799 $.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР