Китайската държавна компания China Telecom Corp. направи най-голямото листване на

...
Китайската държавна компания China Telecom Corp. направи най-голямото листване на
Коментари Харесай

Забранената в Ню Йорк China Telecom привлече рекордните $7,3 млрд. в Хонконг

Китайската държавна компания China Telecom Corp. направи най-голямото листване на фондова борса за 2021 година до момента, предадоха интернационалните организации. Това става единствено няколко месеца сед като тази компания получи възбрана да търгува своите акции на борсата в Ню Йорк.

Компанията притегли 7,3 милиарда $ по време на търговията в петък.

Дружеството е вторият максимален телеком в Китай. Акциите му нарастнаха с 35% в първия ден от търговията им. По този метод цената на препоръчаните акции надвишиха 6,3 милиарда $, колкото беше първичното обществено предложение на друга китайска компания, която държеше върха за най-голямо IPO на годината – Kuaishou Tech. Последната е главният съперник на мобилното приложение за смешни видеоклипчета TikTok.

По данни на Refinitiv това е най-голямото IPO в страната откакто PetroChina стана обществена през 2007 година и притегли 8,9 милиарда $.

Според експерти мощният интерес към China Telecom значи, че вложителите залагат, че Китай ще бъде водещата в развиването на 5G мрежите за данни. От своя страна за China Telecom листването на борсата в Хонконг е метод да диверсифицира източниците си на вложения, откакто с декрет на тогавашния президент Доналд Тръмп й беше неразрешено да търгува своите акции на борсата в Ню Йорк.  

Още повече че властта в Китай също прави всичко допустимо да ограничи опциите на китайските компании да се листват на задгранични тържища. Поради това е прекомерно допустимо да забележим още рекордни листвания на борсата в Хонконг на водещи китайски компании в скоро време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР