Китайската асоциация за опазване на дивата природа работи съвместно с

...
Китайската асоциация за опазване на дивата природа работи съвместно с
Коментари Харесай

Панди ще помагат на Китай и САЩ да стоплят отношенията си

Китайската асоциация за запазване на дивата природа работи взаимно с Националната зоологическа градина във Вашингтон по съглашение, което може да върне повече панди в Съединените щати , оповестява " Ройтерс ".

Това е сигнал за възстановяване на дипломатическите връзки сред двете суперсили.

През годините Китай е давал обичаните си мечки на зоологически градини в разнообразни страни като посланици на благосклонност на животните и е насърчавал съвременна китайско-американска " панда дипломация " с този жест.

" Съответните китайски институции подписаха съглашения със зоологическата градина в Мадрид в Испания и зоологическата градина в Сан Диего в Съединените щати за нов кръг от интернационално съдействие в отбраната на гигантските панди ", разгласи говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.
 Популацията от великански панди в Китай се е нараснала със 17 %
Популацията от великански панди в Китай се е нараснала със 17 %

Благодарение на подхванатите ограничения

" Те работят и с Националния зоопарк във Вашингтон в Съединени американски щати и Виенския зоопарк в Австрия, с цел да договарят интензивно и да започват нов кръг от съдействие ".

По-рано Асоциацията за запазване на дивата природа на Китай заяви, че е подписала съглашения за запазване на гигантските панди с няколко зоологически градини.

Още през ноември Националният зоопарк във Вашингтон върна три панди на Китай като част от над 50-годишно завещание. По този метод зоопаркът в Джорджия в Атланта остана единственият в Съединени американски щати с стратегия за великански панди.
 Дипломацията на пандите сближава Китай и Финландия
Дипломацията на пандите сближава Китай и Финландия

Финландия ще одобри две огромни панди

Споразумението за предоставяне назаем на четирите панди в зоологическата градина изтича тази година. Това щеше да значи, че Съединени американски щати щяха да останат без панди за първи път от 1972 година насам, когато китайското държавно управление подари две огромни панди като подарък на страната след историческото посещаване на президента Ричард Никсън по време на Студената война.

" Очакваме с неспокойствие нов кръг от интернационално съдействие за отбрана на огромните панди със съответните страни, което в допълнение ще разшири резултатите от научните проучвания по отношение на отбраната на тези животни и други застрашени типове и ще насърчи другарството сред хората " , уточни Мао.

През миналата година отношениетя сред Китай и Съединени американски щати се обтегнаха по редица световни въпроси - районни войни, търговски разногласия и обвинявания в шпионаж. През последните няколко месеца водачите на двете страни организираха няколко кръга от договаряния, с цел да понижат напрежението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР