Китайската армия съобщи днес, че американски военноморски разрушител Хопър е

...
Китайската армия съобщи днес, че американски военноморски разрушител Хопър е
Коментари Харесай

Китай: Разрушител на САЩ навлезе в териториалните ни води без разрешение

Китайската войска заяви през днешния ден, че американски военноморски унищожител " Хопър " е навлязъл в китайските териториални води без разрешението на китайското държавно управление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според обява в приложението " УиЧат ", направена от формалния акаунт на Южното командване на Китайската народноосвободителна войска, китайската войска е изпратила свои военноморски и военновъздушни сили да " наблюдават, следят и да изпратят предизвестие " до плавателния съд. В изказването се споделя още, че казусът " удостоверява, че Съединени американски щати са безспорен извършител на риск за сигурността в Южнокитайско море ".

Съобщението е оповестено дни откакто Китай упрекна Филипините, че изпращат " непознати сили " да патрулират в Южнокитайско море, визирайки взаимното наблюдаване на Манила и Вашингтон, което стартира във вторник. 

По-рано този месец Съединени американски щати и Китай организираха " откровени " договаряния по военноморски въпроси, в това число и за оспорваната територия в Южнокитайско море, като Съединени американски щати подчертаха безпокойството си за " рискови и противозаконни " китайски дейности там, съобщи Държавният департамент на Щатите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР