Китайската армия обявиха в понеделник началото на нови маневри около

...
Китайската армия обявиха в понеделник началото на нови маневри около
Коментари Харесай

Китайските военни започват нови учения до Тайван

Китайската войска оповестиха в понеделник началото на нови маневри към Тайван - единствено ден, откакто завършиха армейските учения, пристигнали в отговор на визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

Въпреки че продължителността на военните тренировки не беше конкретизирана, командването на Източния спектакъл на въоръжените сили на Китай удостовери, че ученията ще се съсредоточат главно върху тестването на качествата на страната за битка с подводници и морско нахлуване. Въпреки това, тези военни учения са необятно обсъждани като средство за напън върху защитата на Тайван след визитата на Пелоси в Тайпе.

Новината идва, откакто предходната седмица Пекин удостовери, че отговорът му на " провокативните дейности " на Вашингтон няма да завърши с ограничения, които се концентрират основно върху спиране на военните информационни канали сред Китай и Съединени американски щати.

В неделя китайският външен министър Ван И пък акцентира, че визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван е " груба интервенция " във вътрешните въпроси на Пекин, защото " Тайван не е част от Съединените щати, а територия на Китай ". Това съобщи Ван И по време на негово посещаване в Бангладеш.

Според него, Вашингтон е направил и други неправилни ходове, като " одобряваше " сепаратистите, които поддържат придвижването за " самостоятелност на Тайван ". Според Ван И, Съединени американски щати съзнателно са подкопавали мира в Тайванския проток.

" Има признаци, че Съединени американски щати се пробват да повторят старите си трикове при планирането на визитата на Пелоси и се възползват от опцията да усилят своите военни разположения в района. “ - заключи през вчерашния ден Ван И.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР