Китайската армия е „завършила различни задачи“ около Тайван и планира

...
Китайската армия е „завършила различни задачи“ около Тайван и планира
Коментари Харесай

Китайските военни са завършили задачите си“ около Тайван

Китайската войска е „ приключила разнообразни задания “ към Тайван и възнамерява да прави постоянни патрули в региона, оповестиха от военното ведомство на страната в сряда, евентуално сигнализирайки за завършек на провежданите военноморски маневри, само че също по този начин, че Пекин ще продължи натиска си върху острова, оповестява Ройтерс.

Ядосан от визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе предходната седмица, Китай удължи над в началото плануваните четири дни своите най-големи учения към самоуправляващия се остров, за който твърди, че е е негова територия.

Ученията от предходната седмица включваха изстрелвания на балистични ракети, някои от които прелетяха над столицата на острова Тайпе и симулираха морски и въздушни офанзиви в близките висини и води.

В малко изказване Командването на източния спектакъл на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) разгласи, че неговите взаимни военни интервенции към Тайван са „ изпълнили сполучливо разнообразни задания и са тествали дейно интегрираните бойни качества на войските “.

В известието се прибавя: „ Силите на Театъра ще наблюдават измененията в обстановката в Тайванския проток, ще продължат да правят образование и подготовка за пердах, да провеждат постоянни патрули за бойна подготвеност в посока на Тайванския пролив и уверено ще пазят националния суверенитет и териториална целокупност “.

Говорителят на тайванското министерство на защитата Сун Ли-фанг сподели в отговор на изказването на Китай, че при предпоставката да не се понижава бойната подготвеност, Тайпе ще „ поправя изцяло разпределението на силите си въз основа на фактори като вражеската опасност “.

По-рано в сряда източник, осведомен за въпроса, съобщи пред Ройтерс, че корабите на китайските военноморски сили са дейни както край източното, по този начин и западното крайбрежие на Тайван.

От следобеда китайският флот продължи активността си покрай междинната линия, всекидневен буфер в Тайванския проток, а китайските изтребители също продължиха да летят покрай линията, отбелязва събеседникът на организацията.

Тайван е изпратил самолети и кораби в региона, с цел да следят обстановката, споделя източникът и прибавя: „ Те са като мухите “.

Видео от държавната телевизия CCTV в сряда сподели китайски изтребители, които се изкачват и презареждат във въздуха, както и военноморски кораби на това, което се споделя, че са учения към Тайван.

Китайските военни обясниха, че ученията са фокусирани върху блокади и логистика за доставяне, „ в комплицирана електромагнитна среда за рационализиране на взаимните качества за ограничение и надзор “, съгласно CCTV.

Министерството на защитата на Тайван заяви, че 17 китайски изтребители са пресекли междинната линия в сряда.

Външният министър на Тайван сподели във вторник, че Китай употребява военните учения като проект за подготовка за навлизане в демократично управлявания остров.

Пелоси, дълготраен критик на Китай и политически съдружник на президента Джо Байдън, посети Тайван предходната седмица по време на най-високопоставеното посещаване на острова на американски чиновник от десетилетия, макар предизвестията на Китай. Тя сподели, че визитата й демонстрира непоколебимия ангажимент на Съединени американски щати да поддържат демокрацията в Тайван.

Китай твърди, че връзките му с Тайван са вътрешен въпрос и си резервира правото да сложи острова под собствен надзор, със мощ, в случай че е належащо. Тайван отхвърля претенциите на Китай, заявявайки, че единствено хората на острова могат да решат какво ще е бъдещето им.

Вашингтон се придържа към оценката си, че Китай няма да се опита да нахлуе в Тайван през идващите две години, сподели представител на Пентагона в понеделник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР