Китайската армия е изпратила през последното денонощие 71 самолета и

...
Китайската армия е изпратила през последното денонощие 71 самолета и
Коментари Харесай

Китай изпрати 71 самолета и 7 кораба в Тайван

Китайската войска е изпратила през последното денонощие 71 самолета и седем кораба към Тайван, заяви тайванското министерство на защитата.
Между 6 ч. сутринта през вчерашния ден и 6 ч. сутринта през днешния ден 47 от китайските самолети са пресекли по този начин наречената междинна линия, неофициалната граница в Тайванския пролив, възприета от двете страни, и са навлезели в опознавателната зона на тайванската противовъздушна защита.
Сред изпратените самолети е имало 18 изтребителя " Шънян-16 ", 11 изтребителя " Шънян-1 ", шест Су-30, както и дронове.
Тайванската Централна осведомителна организация означи, че това е най-голямото до момента нахлуване на самолети на китайските военновъздушни сили в опознавателната зона на тайванската противовъздушна защита, само че прибавя, че казусът не е провокирал безпокойствие на острова, защото Тайван е привикнал с повишаването на китайския напън през последните години.
Това се случва в изискванията на продължаваща китайска военна интензивност към острова, който Китай счита за своя територия.
Вчера Пекин заяви, че е провел военни учения във водите и въздушното пространство към Тайван в отговор по думите на китайските военни на провокация от страна на демократично самоуправляващия се остров и Съединени американски щати.
" Това е съдбоносен отговор на актуалната ескалация на сговор и провокация от страна на Съединени американски щати и Тайван ", споделиха те. Повод за раздразнението на Пекин стана в частност признатият неотдавна защитителен бюджет на Съединени американски щати за новата година, в чийто текст Китай е избран като стратегическо предизвикателство. В него е планувано и да се ускори съдействието в сигурността с Тайван, само че и да се разшири това с Индия в сфери като отбранителните технологии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР