Китайската армия е инструктирана да не атакува въоръжени сили на

...
Китайската армия е инструктирана да не атакува въоръжени сили на
Коментари Харесай

Китайската армия инструктирана да не атакува първа САЩ в Южнокитайско море

Китайската войска е инструктирана да не нападна въоръжени сили на Съединени американски щати в Южнокитайско море , написа South China Morning Post, базирайки се на източници.
 Китай организира военни учения с нови реактивни бомбардировачи в Южнокитайско море
Китай организира военни учения с нови реактивни бомбардировачи в Южнокитайско море

Тренира в това число набези против цели в морето

Пекин ще се опита да деескалира напрежението в противоречивите води.

Според информацията Китай е инструктирал водачите и военноморските командири да се въздържат и да " не създават първия изстрел " при конфликт с американските сили.

По-рано Съединени американски щати разкритикуваха Пекин за китайските политики в акваторията. Вашингтон упрекна азиатската страна в " редовно нарушение на разпоредбите " и " нападателно държание ". Китай обаче продължи да организира учения в района и акцентира, че няма да промени политиката си, защото е в сходство с интернационалните правила.
 Австралия разгласи претенциите на Пекин в Южнокитайско море за противозаконни
Австралия разгласи претенциите на Пекин в Южнокитайско море за противозаконни

Австралия внесе декларация в Организация на обединените нации

Двете страни ускориха интервенциите си в Южнокитайско море, което усилва риска от произшествия и изгубване на надзор , само че Пекин не желае да даде на американските ястреби опция за спомагателна ескалация.

Междувременно излязоха повече детайлности от телефонен диалог сред военните министри на двете страни от предходната седмица.
 Бойни кораби на Австралия и Китай се засякоха в Южнокитайско море
Бойни кораби на Австралия и Китай се засякоха в Южнокитайско море

Правителството на Австралия омаловажи обстановката

Разговорът първо беше препоръчан от американска страна " месец по-рано ", само че в началото беше признат хладно от Пекин. Но източник разкри, че след това китайското държавно управление е трансформирало позицията си.

Миналия месец Съединени американски щати разположиха двата самолетоносача " Нимиц " и " Роналд Рейгън " за учения наоколо до китайските води. Китай също организира военни игри към Тайван и Южнокитайско море.

Близък до военните източник също разяснява, че Пекин е комуникирал с американците посредством " разнообразни канали " . Китай е уверил, че армията на страната " в никакъв случай няма да създаде първия изстрел ".
 Китайски бойни кораби следяха игри на самолетоносачи на Съединени американски щати в Южнокитайско море
Китайски бойни кораби следяха игри на самолетоносачи на Съединени американски щати в Южнокитайско море

Ние ги виждахме и те ни виждаха

" Лесно е да се издаде заповедта за пукотевица, само че нито Китай, нито Съединени американски щати могат да управляват следствията. В момента обстановката е извънредно напрегната и доста рискова ", акцентира представителят.

Той добави, че китайската войска е " друга военна мощ " от 2001 година, имайки поради случая Хайнан, когато американски разследващ аероплан се сблъска с китайски изтребител. Китайският водач почина, а американският аероплан беше заставен да кацне на остров Хайнан. Впоследствие екипажът беше освободен, откакто Съединени американски щати излезе с деликатно подбрани думи за случая.

" Днес китайската войска е създала доста контрамерки. Американците няма да успят да се върнат като едно цяло, в случай че подобен случай се случи още веднъж. Но ние сме доста ясни, че ще отговорим със мощ единствено като финален вид , когато всичко се е провалило ", изясни източникът.

Друг източник сподели, че двете страни са приели протоколи за попречване на военни произшествия, само че тези договорености би трябвало да бъдат обновени, с цел да отразят последната обстановка.

Източникът не сподели дали това е било обсъждано от двамата военни министри по време на телефонния им диалог на 6 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР