Китайската администрация за гражданска авиация си е поставила цел да

...
Китайската администрация за гражданска авиация си е поставила цел да
Коментари Харесай

Китай планира да построи над 200 летища до 2035 година

Китайската администрация за гражданска авиация си е сложила цел да построи 216 нови летища до 2035 година, с цел да отговори на възходящите потребности за въздушно пътешестване.

Така общият брой на летища в страната ще доближи 450 до 2035 година Това е част от упоритостта на Китай да стане авиационна мощ, заяви Ройтерс.

Данните демонстрират, че търсенето на пътнически въздушен превоз в Китай ще надмине Съединени американски щати до 2035 година, и ще съставлява съвсем една четвърт от общите полети в света.

През тази година се чака броят на пасажерите, употребявали услугите на китайските летища да доближи 720 милиона души.

Сегашният брой на летищата в Китай няма да може да се оправи с увеличението на размера на пасажерите. В резултат на това страната възнамерява да построи спомагателни летища като главните фактори за напредък на авиационния бранш са разширяващата се политика на междинната класа и държавното управление.

Наред с подобряването на свързаността сред другите райони, новите летища ще предизвикват туризма и стопанските системи в тези региони.

Наскоро китайската национална комисия за национално развиване и промени (NDRC) даде позволение за план за разширение на RMB42.1 милиарда (6.06 милиарда Долара) на летище.

Изграждането на летището Урумчи (URC) в Синдзян се планува да продължи до 2030 година, когато се планува то да ръководи 750 000 тона товари и 63 милиона пасажери годишно. Инвестицията в плана е 6,06 милиарда $.

В същото време китайските летища и самолетните компании непрекъснато усилват разноските си за ИТ с необикновен акцент върху киберсигурността. Фокусът е върху оборудването на нови летища и терминали с най-новите технологии за по-доброто ръководство на възходящия брой пасажери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР