Китайска компания с партньори от Люксембург и България започва да

...
Китайска компания с партньори от Люксембург и България започва да
Коментари Харесай

Китайска компания започва сглобяване на електрически камиончета край Пловдив

Китайска компания с сътрудници от Люксембург и България стартира да сглобява мини електрически камиони в " Тракия икономическа зона " край Пловдив. Изпълнителният шеф на " Сентро аутомотив груп " предвижда, че производството ще стартира до половин година. В идващите 3 години компанията възнамерява да влага към 10 милиона евро в плана, заяви той, след среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Около 150 души ще бъдат наети в новия цех. Доброто обучение на служащите е една от главните аргументи компанията да направи инвестицията си в България.

Първоначално всички съставни елементи ще се внасят, като край Пловдив ще става единствено асемблирането. В дълготраен проект има и концепция в България да се създават обособени елементи.

Освен закупуване на камиончетата са планувани и други разновидности за възнаграждение на използването им, като концепцията е да се предложи изцяло транспортно решение. Товарният електрически автомобил може да придвижва до 500 кг товар, като ще се предлага с разнородни надстройки, в това число и хладилни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР