Китайска компания разработва космически кораб на базата на ядрен двигател,

...
Китайска компания разработва космически кораб на базата на ядрен двигател,
Коментари Харесай

Китай ще завладява космоса с ядрен кораб

Китайска компания създава галактически транспортен съд въз основата на нуклеарен мотор, оповестява Technews. По проект, първият по рода си галактически уред би трябвало да е подготвен към 2040 година, според пътната карта на плана.
Ядреният транспортен съд се създава от компанията China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), която се явява главен реализатор на държавната галактическа стратегия на Китай. В пътната карта се подчертава на задачи до Луната и Марс, рандеман на потребни изкопаеми от метеорити и създаване на галактически слънчеви централи.
Към момента липсват детайлности за нуклеарния мотор, само че се загатва създаването на фамилия от ракети-носители Long March. Още през 2020 година се чака моделът Long March 8, който ще доразвие Long March 5 и 7, заяви организация Xinhua.
По-късно, през 2025 година китайската компания ще пусне първия си галактически транспортен съд за неведнъж потребление, който ще прави суборбитални полети, включително за галактически туризъм. А към 2030 година би трябвало да бъде подготвен свръхтежкият Long March 9 с товароподемност над 100 тона.
Към 2040 година Китай към този момент ще разполага с галактически кораби за междупланетни пътешествия, с опция за експлоатиране на потребни изкопаеми от метеоритите и създаване на галактически слънчеви централи, сочи още пътната карта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР