Китайска компания дари 18 000 евро на Момчиловци, съобщиха от

...
Китайска компания дари 18 000 евро на Момчиловци, съобщиха от
Коментари Харесай

Китайска компания дари 18 000 евро на Момчиловци

Китайска компания подари 18 000 евро на Момчиловци, оповестиха от кметството.

Дарението е връчено на провеждащия се в родопското село обичаен Фестивал на киселото мляко, проведен взаимно с компанията, която наложи на пазара в Китай млечни артикули с марка "Момчиловци ".

Изложения на производители на млечни артикули от цялата страна, базар на занаятчийски произведения, кулинарни щандове и дегустации на родопски храни и специалитети са включени в програмата на фестивала, който продължава до 23 септември.

По-късно през днешния ден ще бъде излъчена "Мис Родопи- Кралица на киселото мляко " на конкурс за хубост, провеждан в границите на фестивала.

Сред посетителите на фестивала са китайски посетители, представители на компанията.

"Момчиловци е известно измежду китайските консуматори като отечество на все по-популярните млечни артикули. Нека изградим един нов път на коприната с стопански и културни измерения ", показаха гостите от азиатската страна.

Популярността на млеката с бранд "Момчиловци " популяризира селото и Родопите като място на дълголетници и туристическа дестинация, съгласно представители на китайските сътрудници.
Около 28 хиляди китайски туристи са посетили България през 2018 година, което е растеж от 3.7 %, по данни на Министерството на туризма.

Фестивалът на киселото мляко в Момчиловци продължава и на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР