Китайска делегация пристигат в Момчиловци за традиционния вече Фестивал на

...
Китайска делегация пристигат в Момчиловци за традиционния вече Фестивал на
Коментари Харесай

Китайска делегация пристига за Фестивал на млякото в Момчиловци

Китайска делегация идват в Момчиловци за обичайния към този момент Фестивал на киселото мляко , който ще се организира от 7 до 9 септември, заяви кметът на селото Сийка Суркова.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата, а съорганизатор на празника е китайската компания Bright Dairy, разпространявала на пазара в азиатската страна мляко с марка „ Момчиловци ”. Фестивалът показва киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословно хранене.

Наложеното на китайския пазар мляко „ Момчиловци ” трансформира селото в разпознаваема дестинация като място на дълголетието, изяснява още кметът Сийка Суркова. По думите й след рекламната акция на млечните артикули, китайски туристи съвсем целогодишно посещават Момчиловци.

В родопското село сега не престават курсовете по китайски език, проведени от институт „ Конфуций ” в София. 20 курсисти посещават летните занимания, част от тях към този момент са в групата на напредналите. Познанията по китайски са изключително нужни за локалните хотелиери, посрещащи от ден на ден клиенти от азиатската страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР