Китайките Чън Юйси и Чжан Цзяци триумфираха като олимпийски шампионки

...
Китайките Чън Юйси и Чжан Цзяци триумфираха като олимпийски шампионки
Коментари Харесай

Олимпийска титла за Китай на скоковете във вода от 10-метрова кула при жените

Китайките Чън Юйси и Чжан Цзяци победиха като олимпийски шампионки по скокове във вода в дисциплината 10 метра кула. Китайките приключиха първи с 363.78 точки. На 2-ото място останаха Джесика Парато и Дилейни Шнел от Съединени американски щати, чийто резултат е 310.80 точки.

Бронзовото отличие е за мексиканките Габриела Гарсия Агундес и Алехандра Ороско Лоса, които безусловно с фотофиниш взеха оценката под носа на Мегън Бенфейто и Кели Маккей от Канада. Резултатът на мексиканките 299.70, до момента в който скачачките от Канада останаха 4-и с 299.16.

Грешка в четвъртия от петте скока костваше златото на американките, за които това действително беше и последната опция в надпреварата да насочат предизвикателство към лидерките. При последния си скок китайките получиха 2.5 на салто тил и 2.5 на позиция копие при гмуркането, което не беше най-чистото им осъществяване, само че се оказа задоволително да си затвърдят първото място. действително Чън и Чжан водеха от самото начало в надпреварата и успеха им беше готова още през цялото време.

За 17-годишната Чжан Цзяци това е пети златен орден от огромен шампионат, само че без никакво подозрение с най-висока стойност, защото предходните й са от Световно състезание, както и от Световна купа или от Азиатските игри. Чън Юйси е на 15 години и тя може да се похвали с едно присъединяване на Световно състезание през 2019-а година, когато още веднъж сграбчва златното отличие в същата дисциплинираност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР