Китайка на 68 години е с положителен тест за новия

...
Китайка на 68 години е с положителен тест за новия
Коментари Харесай

Китайка диагностицирана с COVID-19 за втори път

Китайка на 68 години е с позитивен тест за новия ковид, шест месеца откакто е оздравяла от COVID-19, заяви в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Жената, която е на 68 години, е диагностицирана за повторно с COVID-19 на 9 август. Предишният ѝ позитивен тест за новия ковид е от 8 февруари, след което се е излекувала до края на месеца. Сега тя е под карантина и още веднъж се лекува.

За повторното заразяване на дамата са съобщили локалните управляващи. Тя е от гр. Цзинджоу, който е прилежащ на първия епицентър на епидемията - град Ухан.

Преди месец беше обявено за доктор в Израел, диагностициран с COVID-19 за повторно.

Това повдига въпроси за имунитета против заболяването. Засега случаите на наново заразяване не са научно потвърдени. Някои специалисти изясняват тези известия с доста дълготрайно боледуване или неточни проби. Други акцентират, че се случва елементи от вируса да останат в тялото даже след излекуване.

Нови случаи на ковид в Китай

Предполага се, че преболедувалите от COVID-19 имат някакъв имунитет, най-малко краткотрайно. Случаи като този обаче слагат под въпрос естествения имунитет. Освен терзанията за наново заразяване, те насочват, че е допустимо някои хора да боледуват доста дълго и вирусът да остава в организма им.

Тестовете демонстрират, че доста преболедували имат антитела, които основават имунитет. Колко са те, обаче не е ясно. Според проф. Каръл Сикора единствено 10 % от хората с COVID-19 развиват антитела.

В друго проучване на университета в Мелбърн всички обхванати 41 пациенти са развили антитела, само че при наново излагане те са били способни да се оправят единствено с 14,1 % от вирусите.

Антителата не са единствената ни отбрана против вируси. Т-клетките и В-клетките също оказват помощ на организма да се бори с заболявания, само че те по-трудно се откриват с наличните проби. В проучването в Мелбърн възстановилите са пациенти са имали повече от тях, което демонстрира, че този имунитет може да е по-силен от антителата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР