Китайка е първият човек, починал от вид птичи грип, който

...
Китайка е първият човек, починал от вид птичи грип, който
Коментари Харесай

Китай регистрира първи в света смъртен случай на човек от птичи грип H3N8

Китайка е първият човек, умрял от тип птичи грип, който се среща рядко при хората, само че наподобява, че вариантът не се популяризира елементарно, оповестяват от Световната здравна организация (СЗО), представени от Reuters.      56-годишната жена от южната провинция Гуандун е третият човек, за който е известно, че е бил инфектиран с подтип H3N8 на птичия грип, се споделя още в изказването на СЗО.    Всички случаи са в Китай, като първите два са регистрирани предходната година. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в провинция Гуандун е съобщил за третия случай в края на предишния месец, само че не дава детайлности за гибелта на дамата. Пациентката е имала голям брой съпътстващи болести, подчертават от СЗО, и анамнеза за контакт с живи домашни птици.   

Спорадичните инфекции при хора с птичи грип са постоянно срещани в Китай, където този тип вируси непрекъснато циркулират в големи популации от домашни и диви птици. Пробите, взети от пазар, посетен от дамата преди да се разболее, са позитивни за грип А(H3), което допуска, че това може да е източникът на инфекцията. 
Макар и рядко срещан при хората, H3N8 е постоянно срещан при птиците, при които се следят малко или никакви признаци. Подщамът е откриван и при други бозайници. Сред околните контакти на инфектираната жена обаче не са открити други случаи, оповестява СЗО.    " Въз основа на наличната информация наподобява, че този вирус няма способността да се популяризира елементарно от човек на човек и заради това рисковете, свързани с него на национално, районно и интернационално ниво се смятат за ниски ", се споделя в изказването на СЗО.    Но мониторингът на всички вариации на птичия грип се смята за значим, като се има поради способността им да еволюират и да провокират пандемии. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР