Китай значително увеличи преднината си пред САЩ в сферата на

...
Китай значително увеличи преднината си пред САЩ в сферата на
Коментари Харесай

Китай увеличи преднината си пред САЩ в иновациите

Китай доста усили преднината си пред Съединени американски щати в областта на нововъведенията през 2020 година, оповестяват от Организация на обединените нации, осведоми Агенция Франс Прес.

През 2019 година азиатската страна изпревари Съединени американски щати като страната в света, която е записала най-вече интернационалните патенти - основна мярка за нововъведения.
 Исторически минимуми в отношението на американците към Китай и Русия
Исторически минимуми в отношението на американците към Китай и Русия

Американците са обединени в неодобрението си към тези, които постоянно опонират на Съединени американски щати на международната сцена

Въпреки че хората и стопанските системи заплатиха извънредно висока цена поради пандемията от ковид, молбите за вписване на интернационалните патенти продължиха да порастват съществено, като Китай има огромна преднина.

През 2020 година са регистрирани рекордните 275 900 интернационалните патента , което е нарастване с 4% по отношение на 2019 година, се показва в годишния отчет на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност към Организация на обединените нации.

Предимно са регистрирани нововъведения и изобретения , които са от преди пандемията, защото лишава към година молбите да бъдат прокарани през системата.

Но растежът на молбите за вписване на патентни би трябвало да се преглежда като позитивен сигнал , съгласно организацията.

За съпоставяне по време на финансовата рецесия през 2009 година имаше спад на интернационалните патенти с близо 5%.

Сложната система по регистрация на интернационалните патентни включва няколко категории.

Основната категория е Договорът за патентно съдействие . Китай е на върха с 68 720 регистрации. Това е скок с повече от 16% от 2019 година, когато Китай изпревари Съединени американски щати. Тогава водеше с над 1000 регистрации, а в този момент преднината е с близо 10 000.

През 2000 година Китай записва единствено 782 интернационалните патента.

Съединени американски щати също усилиха интернационалните си регистрации с 3% до 59 230.

Китай и Съединени американски щати са следвани от Япония, Южна Корея и Германия като страните, които са записали най-вече патенти.

Има съществено нарастване при някои други страни. Например, Саудитска Арабия е записала през предходната година със 73% повече патенти до 956. Малайзия, Чили, Сингапур и Бразилия също внезапно са нараснали регистрациите.

От Азия съставляват 53,7% от всички, което е нарастване с 35,7%.

За четвърта поредна година китайският колос Huawei Technologies е на върха с 5464 регистрации . Следван е от Samsung Electronics от Южна Корея с 3,093; Misubishi Electric Corp от Япония с 2810, LG Electronics с 2759 и Qualcomm от Съединени американски щати с 2173.

Компютърните технологии съставляват най-големият дял от патентите , като общо са 9,2%, следвани от цифровите връзки и технологиите в опазването на здравето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР